ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γ.Α.Π. πιο τρόμπας δε γίνεται.....

ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΟΝ......




ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΙΑ ?????????

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΠΟ ΠΡΕΖΑTV
Στη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να δίνονται δωρεάν φάρμακα σε απόρους και πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προχωρεί ο φαρμακευτικός σύλλογος Χανίων.
Ωστόσο για να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία απαιτείται να στηριχθεί και από κοινωνικούς φορείς.

"Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, όμως ως φαρμακευτικός σύλλογος δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι το βάρος", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Βάμβουκας. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ''αν η πρωτοβουλία στηριχθεί, το κοινωνικό φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2012''.

Στόχος της πρωτοβουλίας του φαρμακευτικού συλλόγου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναμένεται να επιλεγούν με κριτήρια την οικονομική κατάσταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας. Επίσης, θα προβλέπεται και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών, ακόμα και μεταναστών.
"Το κοινωνικό φαρμακείο απευθύνεται σε ασθενείς και ανθρώπους που δεν έχουν καμία πρόσβαση στο σύστημα παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης. Και επειδή διαπιστώσαμε ότι και στα Χανιά έχουμε αρκετούς τέτοιους ανθρώπους με μεγάλη ανάγκη, την οποία μας πιστοποιούν φορείς που ασχολούνται με τον χώρο της Υγείας, όπως είναι οι Γιατροί του Κόσμου ή τα Ιατρεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Σπλάντζιας, πήραμε την απόφαση να διερευνήσουμε τις δυνατότητες ίδρυσης κοινωνικού φαρμακείου στα Χανιά, στα πρότυπα άλλων προσπαθειών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας."

Στο πλαίσιο της προσπάθειας θα γίνουν συζητήσεις για συνεργασία με την εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι άλλους κοινωνικούς φορείς.