ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ CYNICAL

"Σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ το αφορολόγητο όριο μόνον εφ’ όσον ο φορολογούμενος, ας πούμε ένας μισθωτός, προσκομίσει αποδείξεις των 6,000 ευρώ κατ’ ελάχιστον, σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος της κατηγορίας αυτής θα πρέπει καθημερινά να ξοδεύει τουλάχιστον 15 ευρώ, πέρα από αυτά που ξοδεύει για τις ΔΕΚΟ και για αγαθά των οποίων οι πωλητές δεν υποχρεούνται προς το παρόν να εκδίδουν αποδείξεις.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος δεν επιθυμεί, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, να ξοδέψει αυτά τα 15 ευρώ; Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι τιμωρείται!!!

Διότι, το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο καταλήγει να βραβεύει αυτούς που καταναλώνουν, με το να τούς προσμετρά το αφορολόγητο, και να τιμωρεί αυτούς που δεν θέλουν, με το να τούς το αφαιρεί.

Μπορεί λοιπόν το κράτος να υποχρεώσει κάποιον σε μια ελάχιστη καθημερινή κατανάλωση, η οποία μάλιστα καθόλου ελάχιστη δεν είναι; Το επεδίωξαν για να τονώσουν πλαγίως την οικονομία ή τους ξέφυγε;

Μ' αυτή την απορία θα πάω...."


ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ....ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ....

ΤΑ ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕ......ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!



ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΑ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ....
ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.....(Κατα τ' άλλα ο δήμος συμμετείχε, παλιότερα, στην ωρα της γης και είχε σβήσει τα φώτα της πόλης για μια ώρα τότε)
ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΧΑΝΙΩΤΗ.......