ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ??? ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ!!!!


Το αρθρο είναι από τα Χανιώτικα Νέα

Επισημάνσεις Πρωτοβουλίας Χανιωτών με αφορμή
συναντήσεις Βενιζέλου για απόδοση στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες

Μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου αποτελούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του υπουργού Άμυνας Ευ. Βενιζέλου περί απόδοσης των στρατοπέδων που βρίσκονται σε αστικούς ιστούς στις τοπικές κοινωνίες.
Μάλιστα ήδη αυτοδιοικητικοί φορείς στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό, ενώ η Πρωτοβουλία Χανιωτών - σε ανακοίνωσή της - καλεί τον δήμαρχο Χανίων Κ. Βιρβιδάκη να συνταχθεί με τη θέληση της χανιώτικης κοινωνίας, τονίζοντας ότι με τη στάση του θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη διεκδίκηση του στρατοπέδου.
Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία σημειώνει ότι πρόσφατα 14 δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο με σκοπό να αξιοποιήσουν τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού περί απόδοσης των στρατοπέδων που βρίσκονται σε αστικούς ιστούς στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παρόμοιες συναντήσεις - εδώ και μέρες - έχουν πραγματοποιήσει και άλλοι δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα: "Αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων από τους δημάρχους ήταν οι δηλώσεις του υπουργού ότι «η γραμμή μας είναι ότι όσα περισσότερα μη ενεργά στρατόπεδα μπορούμε θα τα διαθέσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Σε λίγες εβδομάδες μετά τις διακοπές θα εξαγγείλουμε ένα πολύ απλό στην εφαρμογή του πρόγραμμα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να υπερβούμε και τις δυσχέρειες της ως τώρα ισχύουσας νομοθεσίας». Μάλιστα, ο κύριος υπουργός - συνεχίζει η Πρωτοβουλία Χανιωτών - έδωσε και το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης για το θέμα της χρήσης των στρατοπέδων αυτών. Έτσι, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός έχουν ήδη προσανατολιστεί ώστε να αποδοθούν τα στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες και να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον και με σεβασμό κυρίως στις μελλοντικές γενιές. Για το λόγο αυτό, τόνισε ο υπουργός, η απόδοση θα γίνει πολύ σύντομα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Περιβάλλοντος, εφόσον η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών".
Η Πρωτοβουλία Χανιωτών συνεχίζοντας αναφέρει: "Την ίδια ώρα στα Χανιά, ο κύριος δήμαρχος όχι μόνο αδιαφορεί για τις παραπάνω εξελίξεις από τις οποίες και απέχει επιδεικτικά, αλλά συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να συνταχθεί με τη θέληση της χανιώτικης κοινωνίας για την μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο και το πολύ ένα σχολείο, όπως αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα από το σύνολο των φορέων και των πολιτών αυτής της πόλης".
Η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ακόμα ότι "η παραπάνω στάση του δημάρχου, θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο την διεκδίκηση του χώρου του στρατοπέδου, με ιδιαίτερα πιθανή συνέπεια την εξαίρεση της πόλης μας από τη λίστα των προς παραχώρηση στρατοπέδων" και καταλήγει σημειώνοντας: "Επειδή το θέμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου αποτελεί ένα ζήτημα πολύ μεγάλης σημασίας τόσο για την αναβάθμιση της πόλης των Χανίων όσο και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Χανιωτών. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολιτικούς φορείς του τόπου μας, (βουλευτές, νομάρχη, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις) να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις έτσι ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία αυτή για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας. Θα πρέπει άμεσα, το δημοτικό συμβούλιο να ξανασυζητήσει το θέμα. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους με όραμα και αγάπη για την πόλη ακούγοντας τη φωνή των πολιτών, τους οποίους άλλωστε από τη θέση τους υπηρετούν".

ΣΧΟΛΙΟ BLACKHOLEGR
ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ - ΔΕΣΜΙΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ(??) ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΘΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ???? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΙΓΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ....
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ....ΑΧΡΗΣΤΟΙ....

ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΕΖΑTV

"ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑΩΝ,ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ...
ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΑΝ "ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ;;;;
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ,ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ...
ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ...

Κινδύνεψε να καεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες η Εβραική Συναγωγή στην πάροδο της οδού Κονδυλάκη στην παλιά πόλη των Χανίων όταν άγνωστοι προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία ευτυχώς έσβησε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κάτω από τη ξύλινη σκάλα της συναγωγής βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων για τον εμπρησμό, αναφέρεται ότι στη 1.15 περίπου τα ξημερώματα "άγνωστοι δράστες εισήλθαν στον αύλιο χώρο της Εβραϊκής συναγωγής και προκάλεσαν πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα του κτηρίου με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές και να προκληθούν φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε διάφορα βιβλία που υπήρχαν στον χώρο της βιβλιοθήκης. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων στις 1.50 τα ξημερώματα.
Οι εκπρόσωποι της Συναγωγής είχαν εκφράσει φόβους ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό καθώς είχαν προηγηθεί παρόμοια περιστατικά στην παλιά πόλη αλλά και σ΄όλη την Ελλάδα."


ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ?????
ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ......