ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.......

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ !!! ΤΙ ΖΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ;;;

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΡΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.....
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ,ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ...ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΑΠΟ in.gr

Το σουηδικό «Κόμμα Πειρατών», το οποίο αξιώνει την κατάργηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο και την αυστηρότερη περιφρούρηση της ιδιωτικής ζωής, εξασφάλισε για πρώτη φορά έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Πειρατές εξασφάλισαν το 7,1% των ψήφων, δείχνουν τα οριστικά αποτελέσματα. Είναι μια εντυπωσιακή νίκη, δεδομένου ότι είχαν κερδίσει μόλις το 0,6% των ψήφων στις γενικές εκλογές του 2006, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν οκτώ μήνες μετά την ίδρυση του κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές έδιναν στο Κόμμα Πειρατών το 5,5 έως 7,9 τοις εκατό των ψήφων και το αναδείκνυαν ως το πλέον δημοφιλές μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 18-30 ετών.

Η απήχηση του ανορθόδοξου πολιτικού κινήματος φαίνεται ότι εκτινάχθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, έπειτα από τις ποινές φυλάκισης που επέβαλε η σουηδική Δικαιοσύνη σε τέσσερις ιδρυτές του Pirate Bay, ενός από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους για την ανταλλαγή αρχείων κάθε είδους.

«Όταν η ετυμηγορία [του δικαστηρίου] ανακοινώθηκε στις 11 το πρωί [της 17ης Απριλίου) είχαμε 14.711 μέλη. Σε διάστημα μιας εβδομάδας τριπλασιαστήκαμε σε μέγεθος και γίναμε το τρίτο κόμμα της Σουηδίας όσον αφορά τους απόλυτους αριθμούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 37χρονος ιδρυτής του κόμματος Ρικ Φαλκβίνκε.

Την εκτίναξη της δημοτικότητας των Πειρατών σχολίασε ο Ουλφ Μπγιέρελντ, πολιτικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ: «Το Κόμμα Πειρατών εκμεταλλεύεται μια νέα διχοτόμηση στη σουηδική πολιτική, μια διχοτόμηση που αφορά τις πολιτικές ελευθερίες, το ποιος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη γνώση -δεν πρόκειται για διχοτόμηση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά».

«Τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα κοιμούνταν, υποτιμούσαν την πολιτική δυναμική αυτών των θεμάτων» εκτίμησε.

Το Κόμμα Πειρατών, με αδελφά κόμματα σε 20 χώρες, κατάβηκε στις Ευρωεκλογές και στην Πολωνία και τη Γερμανία.